Home

Gyakran megkérdik: túl SL-béli létem ezredik napján mi az, ami – túl a napi feladatokon, a munkán persze – itt tart. Mi ad lelkesedést, van-e még cél – hiszen talán mindent láttam már, amit látni érdemes, és nyilván mindent, amit nem.

Azt hiszem, ahhoz az embertípushoz tartozom, aki nem éri be a világ megtapasztalásával. Sokan vagyunk, akik nem csak látjuk, megéljük és megértjük a világot, ami körülvesz minket, de ahol lehet, szabad és érdemes, ott megpróbáljuk a magunk eszközeivel jobbá is tenni. Hogy a valóságban-e vagy itt, az egyre megy, hiszen az SL, bár a neve azt sugallná, nem második élet, nem egy külön világ, csupán része (sokunknak fontos része) az igazinak, az egyetlen és megismételhetetlen valódi életünknek. Nagyon nem mindegy hát, hogy a valóságnak ezt a kis kétdimenziós szeletét hogyan töltjük.
Ahhoz pedig, hogy az itt létünknek értelme legyen, emberekre és helyekre van szükség. Emberekre, akik tartalommal, programokkal töltik meg nekünk ezt a kisebbik valóságot, és helyekre, ahol megélhetjük ezeket. Számunkra, magyarok számára az egyik (talán inkább egyetlen) ilyen közösségi hely a Nekem 7. Kitalálóitól, megalkotóitól nagyon nagy bátorságra volt szükség ahhoz, hogy a magyar kultúrát, annak semmivel össze nem téveszthető sajátosságait itt, ebben a gondtalan és konformista konzumvilágban is felvállalják.
Biztos vannak, akik kinevetik, mások talán nem is értik ezt a próbálkozást – én viszont azt mondom, hogy ha ezerből csak egy embert megérint ez a kultúra, ha ezerből csak egy ember úgy dönt, hogy itt marad és igyekszik a maga eszközeivel gazdagítani ezt a világot, már százszorosan megérte.
Sok sikert tehát a következő évekhez! 🙂

Oriolus Oliva

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s